Stoere planten in je interieur

Zelf houd ik ontzettend van een mooie bos bloemen op tafel, liefst een veldboeket met verschillende soorten bloemen in zachte tinten gecombineerd met wat groen. Maar sinds kort kan ik een plant ook wel waarderen. Zo hebben de mini Bananenplant en de Alocasia Zebrina al een plekje in mijn woonkamer gevonden. Houd jij nu ook van een plant in jouw interieur, maar moet deze wel een stoer uiterlijk hebben? Dan geef ik je een paar tips voor zowel plant als pot!

Stijl Habitat stoere plant


Als je van flinke groene bladeren houdt, is Schefflera een goede optie. Deze plant is ook wel bekend als vingerboom en is een indrukwekkende groene verschijning met opvallende bladeren die lijken op een hand met een paar vingers teveel. Dit is een plant die
ontzettend sterk is en daardoor jaren meekan.
Nog een grappig weetje: In China is Schefflera een van de meest gebruikte planten in Feng Shui, ook bekend als acupunctuur voor je huis. De bladvingers houden positieve energie vast en de plant zou welvaart naar haar bewoners toetrekken (altijd goed als je het mij vraagt). De manier waarop de vingers iets afhangen in combinatie met de stengel doet een beetje aan een paraplu denken, dat zou een beschermend effect hebben.

Stijl Habitat stoere plant   Stijl Habitat stoere plant

Een andere leukerd is de Scindapsus, die door het hangend groen een mini jungle gevoel geeft! Deze plant heeft hartvormige satijnachtige bladeren met zilveren, lichtgroene, gele of witachtige vlekken of een gevlamd patroon. De bladeren kunnen zowel klimmen als hangen dus je kunt de plant op eigen manier in jouw interieur verwerken.
Ook deze plant heeft een leuk weetje: volgens onderzoek van NASA halen de huidmondjes op de bladeren schadelijke stoffen uit de lucht en werken die zonder moeite weg. Net als de Schefflera zou de Scindapsus je kunnen helpen om een fortuin binnen te harken, deze geluksplant is dus ook een goede investering. Waar kan ik een dozijn van dit groen
bestellen?!

Stijl Habitat stoere planten   Stijl Habitat stoere planten

Ik beloofde jou ook nog tips voor stoere plantenpotten. In een interieur kan naast de plant ook de pot veel sfeer geven, ik koos daarom voor stoere kleuren als grijs of donkerblauw of materialen als beton of ijzer.

Stoere plantenpot

1. HK Living 2. Ferm Living 3. Ferm Living 4. Ferm Living 5. Ferm Living 6. Ferm Living 
7. Madam Stoltz 8. Ferm Living

Deze blog kwam tot stand i.s.m. Mooi wat planten doen.

Wil je op de hoogte blijven van mijn blogs, voeg mij dan toe op BloglovinInstagram & Facebook!Vicky

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *